Notícies i activitats

“El model. Un model per a una societat qualitativa”. Lars Bang Larsen

Lectura i debat en el marc del cicle “Lectures desesperades”
Veure imatge de “El model. Un model per a una societat qualitativa”. Lars Bang Larsen (nova finestra)
Data: 16/04/2024
Hora: 18:30h
Tipus d'entrada: Lliure
.  Organitzadors: Centre d'Art Tecla Sala
Lloc: 
Centre d'Art Tecla Sala 
AV Josep Tarradellas i Joan 44  (L'Hospitalet de Llobregat)

La sessió del mes d’abril de “Lectures desesperades” gira al voltant de la publicació “El model. Un model per a una societat qualitativa”, amb textos de Lars Bang Larsen, Bartomeu Marí i Palle Nielsen.

L'any 1968 el jove activista i artista Palle Nielsen va proposar construir un parc infantil d'aventures exclusiu per a nens (sense accés per a pares ni educadors) a l'interior del museu al Moderna Museet d'Estocolm. En aquest assaig, Lars Bang Larsen analitzava la utopia d'una societat autogestionada que aspirava a estimular la llibertat personal i col·laborativa.

Tota la documentació d'aquest projecte actualment forma part de la Col·lecció del MACBA. Podeu descarregar-vos la versió digital de manera gratuïta a: MACBA/Aprendre i investigar/Publicacions: Palle Nielsen.

Palle Nielsen (Copenhaguen, Dinamarca) és artista i investigador en arquitectura de paisatges i urbanisme. Viu i treballa a Oster Knippinge (Dinamarca). Poc després d'acabar els seus estudis, es va distanciar del sistema artístic i es va involucrar en l'experiència activista, sobretot amb la construcció de parcs infantils en barris obrers de Copenhaguen i els seus voltants.

Lars Bang Larsen (Copenhaguen, Dinamarca) és escriptor i comissari. Treballa com a professor convidat al Royal Institute of Art i com a comissari adjunt a Moderna Museet, ambdós a Estocolm. Algunes de les exposicions que ha comissariat són “Mud Muses: A Rant About Technology” (Moderna Museet, Estocolm, 2019), “Dierk Schmidt: Culpa y deudas” (Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, Madrid, 2018) i la XXXII Biennal de São Paulo “Incerteza Viva” (2016).

-

Lectures desesperades” és un espai de trobada per llegir i comentar col·lectivament textos sobre pedagogia i arts contemporànies. Es tracta d’una activitat de lectura periòdica i oberta a qualsevol persona que vulgui compartir i aplicar els continguts que s’hi debaten.

  • Dimarts 16 d’abril de 2024 a les 18.30 h.
  • Activitat gratuïta sense inscripció.
  • Lloc: Espai educatiu, planta baixa.
  • Adreçada al públic general.
  • Per a més informació: publicseducacioteclasala@l-h.cat.
AV Josep Tarradellas i Joan, 44 CP: 08901 - Telf: 934 03 26 20 - teclasala@l-h.cat - Avís legal
Ajuntament de L'HospitaletGeneralitat de Catalunya - Departament de Cultura i mitjans de Comunicació