Notícies i activitats

Sergi Aguilar. Mapes amètrics

Observatori Tecla Sala
Veure imatge de De la fotografia: © Sergi Aguilar, VEGAP, Barcelona, 2024 (nova finestra)
Data inici: 21/03/2024
Data fi: 14/07/2024
Tipus d'entrada: Lliure
.  Organitzadors: Centre d'Art Tecla Sala
Lloc: 
Centre d'Art Tecla Sala 
AV Josep Tarradellas i Joan 44  (L'Hospitalet de Llobregat)

En el marc del cicle Obervatori Tecla Sala es presenta l'exposició “Mapes ametrics” de l’escultor Sergi Aguilar.

L’escultor Sergi Aguilar (Barcelona, 1946) està compromès amb la idea d’una construcció activa del lloc, com a resultat de les experiències de desplaçament i fluctuació que comporta transitar  en estreta complicitat amb els fenòmens espaciotemporals de la natura. Des dels anys setanta, ha desenvolupat un ampli treball com a geòmetra de les orientacions cardinals, reflectit en un llenguatge estructural permeable a les situacions de pas. D’aquí la seva habitual atracció pels passatges, la topografia, les atmosferes o les marques.

Els viatges realitzats per l’artista en els darrers vint anys per llocs anònims (indrets especialment buits de Líbia, de la frontera de Xile amb Bolívia, de Nicaragua o d’Algèria, amb les seves “absències captivadores”) li han permès estudiar a fons els efectes de la travessa. En les seves interpel·lacions directes a la geografia recorreguda durant dies es reafirma la persistent mudança de l’horitzó, el continu ball de distàncies, la no linealitat del traçat, les dunes infinites i canviants..., la innegable provisionalitat de les referències.

Per a l’artista, “les rutes podrien ser un esquelet de la terra”, explorat en centenars de dibuixos inèdits que reescriuen l’experiència del viatge amb els seus reiterats bucles de coordenades, registres fotogràfics, senyals i mapes fragmentats. Indicacions permanentment esborrades i restituïdes de nou per retenir el temps en el contínuum espacial que s’activa en el recorregut.

Un mural de paraules sobre ubicacions en el territori acompanya els conjunts de gràfics i dibuixos. El particular joc de sinergies i contrapunts en l’encadenament de conceptes ens endinsa en la inabastable dimensió geopoètica de l’Atles.

  • Inauguració: dijous 21 de març a les 19 h.
  • Comissariat: Teresa Blanch.
  • Exposició fins al 14 de juliol de 2024.

-
Observatori Tecla Sala vol afavorir la prospecció d’artistes del nostre país, en actiu i amb una llarga trajectòria, amb l’objectiu de donar-los suport i divulgar els seus treballs més recents.

Activitats associades

Presentació de la publicació de l’exposició
Dijous 13 de juny a les 19 h.

— Activitat gratuïta sense inscripció.
— Adreçada al públic general.

AV Josep Tarradellas i Joan, 44 CP: 08901 - Telf: 934 03 26 20 - teclasala@l-h.cat - Avís legal
Ajuntament de L'HospitaletGeneralitat de Catalunya - Departament de Cultura i mitjans de Comunicació